Γιατί να επιλέξετε ένα αυτόματο ρομπότ πισίνας DOLPHIN

Γιατί να επιλέξετε ένα αυτόματο ρομπότ πισίνας DOLPHIN

Αυτόματα Ρομπότ Καθαρισμού Πισίνας

Dolphin by Maytronics

Τις τελευταίες δεκαετίες, υπάρχει αυξανόμενη τάση στην χρήση νέων τεχνολογιών που αφορούν την απολύμανση της πισίνας αλλά και τον καθαρισμό της πισίνας. Για πάρα πολλά χρόνια, γινόταν χρήση των λεγόμενων Suction Cleaners, δηλαδή καθαριστών αναρρόφησης, με εξαιρετικά μεγάλο κόστος λειτουργίας και μη φιλικά προς το περιβάλλον.

Πιο αναλυτικά, οι σκούπες αναρρόφησης (suction cleaners) απαιτούν σύνδεση με το υπάρχον σύστημα φίλτρανσης της πισίνας. Κατά την διάρκεια της λειτουργίας τους, «στέλνουν» όλους τους ρύπους στο φίλτρο της πισίνας, καθιστώντας απαραίτητη την διαδικασία της αντίστροφης πλύσης (backwash), κατά την οποία γίνεται καθαρισμός του φίλτρου, «πετώντας» νερό και παράλληλα χημικά που υπάρχουν στο νερό της πισίνας. Ως εκ τούτου γίνεται άσκοπη σπατάλη σε:

 • Ενέργεια
 • Νερό
 • Χημικά
 • Χρόνος

Αυτό ακριβώς, καθιστά τα συγκεκριμένα συστήματα ενεργοβόρα και μη φιλικά προς το περιβάλλον.

Με τα αυτόματα ρομπότ πισίνας ωστόσο ερχόμαστε σε λύσεις που ωφελούν το περιβάλλον και κατ’ επέκταση τον ίδιο τον άνθρωπο.

Πιο συγκεκριμένα τα Dolphins, διαθέτουν τον δικό τους κάδο ή φιτλρόσακο συλλογής των ρύπων και ως εκ τούτου δεν απαιτείται καμία σύνδεση με τον υπάρχοντα εξοπλισμό της πισίνας.

Όλοι οι ρύπου αποθηκεύονται στον κάδο (basket) τον οποίο στο τέλος του κύκλου λειτουργίας του ρομπότ, τον καθαρίζει ο ιδιοκτήτης ώστε να είναι έτοιμος προς χρήση για τον επόμενο καθαρισμό. Παράλληλα με τον καθαρισμό της πισίνας (πυθμένα, τοιχωμάτων και ισάλου

γραμμής), βουρτσίζονται όλες οι επιφάνειες της πισίνας, και φιλτράρεται εκ νέου το νερό. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το νερό είναι πολύ πιο καθαρό, σε βαθμό που μειώνονται οι αντίστροφες πλύσεις (backwash) των φίλτρων της πισίνας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40%.

Άρα, έχουμε εξοικονόμηση σε:

 • Ενέργεια
 • Χημικά
 • Χρόνο – καθότι ο αυτόματος ρομποτικός καθαρισμός είναι πολύ πιο γρήγορος.

Πολύ σημαντική σημείωση είναι ότι το αυτόματο ρομπότ πισίνας Dolphin βοηθά επίσης στην καλύτερη διασπορά και κυκλοφορία των χημικών. Δηλαδή με την κίνησή του μέσα στην πισίνα, και την ταυτόχρονη δοσιμέτρηση των χημικών, επιτυγχάνεται καλύτερη χημική ισορροπία.

O κατασκευαστικός οίκος Maytronics, για περισσότερα από 40 χρόνια εξειδικεύεται στην κατασκευή των γνωστών αυτόματων ρομπότ πισίνας Dolphin – Wave, έχοντας πλέον δημιουργήσει το απόλυτο brand name στην συγκεκριμένη αγορά αυτόματων ρομπότ πισίνας.

Τα αυτόματα ρομπότ Dolphin διαθέτουν Clever Clean -λογισμικό (software) νέας τεχνολογίας ώστε να σκανάρουν την κάθε πισίνα και να καθαρίζουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Εξαιρετικά σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι είναι τα μοναδικά ρομπότ Climate Certified.

Με ένα ρομποτικό καθαριστικό πισίνας Maytronics Dolphin όχι μόνο εξοικονομείτε χρόνο αλλά βοηθάτε και στην πρόληψη της κλιματικής αλλαγής.  Όταν αγοράζετε ένα Dolphin, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα χρησιμοποιήσετε μια πιστοποιημένη φιλική προς το περιβάλλον λύση καθαρισμού πισίνας.

Το Πρόγραμμα πιστοποίησης Climate Care είναι μια πρωτοβουλία του Swimming Pool & Spa Association of Australia (SPASA). Είναι το πρόγραμμα πιστοποίησης  αποδοτικότητας και βιωσιμότητας της βιομηχανίας πισίνας. Ένα προϊόν με πιστοποίηση Climate Care αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα για τις πισίνες που μετρά την αποδοτικότητα του νερού και της ενέργειας, που αξιολογείται από αξιόπιστους ανεξάρτητους φορείς δοκιμών και επαλήθευσης τρίτων. Η σειρά Dolphin Robotic Cleaner πληροί τις αυστηρές απαιτήσεις του προγράμματος Climate Care Certified της SPASA Australia.

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Μειώστε το αποτύπωμα άνθρακα με ένα ρομποτ πισίνας Dolphin. Μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση ρεύματος έως και 80% , σε σύγκριση με άλλα παραδοσιακά προϊόντα καθαρισμού πισίνας. Τα αυτόματα ρομπότ Dolphins εξοικονομούν ενέργεια λειτουργώντας και φιλτράροντας

μέσα στην πισίνα. Είναι εντελώς ανεξάρτητα από το κύριο σύστημα φιλτραρίσματος της πισίνας. Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτού είναι ότι το νερό δεν χρειάζεται να “ταξιδεύει” σε όλη τη διαδρομή μέσα από τις στροφές προς την αντλία φίλτρου, το Dolphin το φιλτράρει αμέσως στην πισίνα – γεγονός που εξοικονομεί ενέργεια που δαπανάται σε αντίθεση με τα υδραυλικά – suction cleaners.

Εξοικονόμηση Νερού
Τα ρομπότ πισίνας Dolphin μπορούν να μειώσουν τη σπατάλη νερού σας έως και 80% ή πάνω
από 13.000 λίτρα το χρόνο.  Τα ρομπότ Dolphin σας «εξοικονομούν» νερό μειώνοντας τον απαιτούμενο χρόνο φιλτραρίσματος, που σημαίνει μειωμένος ρυθμός καθαρισμού φίλτρου – που συνήθως μπορεί να χρησιμοποιήσει έως και 20.000 λίτρα το χρόνο.  Χρησιμοποιώντας ένα ρομπότ πισίνας Dolphin, μειώνεται η σπατάλη νερού σε μόλις 6.000-7.000 λίτρα το χρόνο και καθώς η πίεση λειτουργίας είναι χαμηλότερη, επιβαρύνει λιγότερο την αντλία και το φίλτρο.

 

Τα Dolphin φιλτράρουν και απομακρύνουν τους ρύπους από το νερό, έτσι ώστε το φίλτρο τηςπισίνας να μην «μπουκώνει» γρήγορα,
έχοντας ως αποτέλεσμα λιγότερες αντίστροφες πλύσεις (backwash). Οι εκτιμήσεις είναι ότι με τη χρήση ενός ρομπότ η αντίστροφη πλύση μειώνεται έως και 40% -50%, σε σύγκριση με άλλες μεθόδους καθαρισμού.

 

Εξοικονόμηση στα χημικά

Με ένα ρομποτ πισίνας Dolphin, δεν χρειάζεται να πλένετε το σύστημα φίλτρων τόσο συχνά,  επομένως θα χρειαστείτε λιγότερα χημικά. Οι πισίνες που διαθέτουν σκούπες αναρρόφησης (suction cleaners) που βρίσκονται μόνιμα στην πισίνα, καθιστά τα skimmer εντελώς αναποτελεσματικά.

Όλα τα υπολείμματα/ρύποι στην πισίνα πρέπει να περάσουν αργά μέσα από το νερό, προτού τελικά συλλεχθούν και «φθάσουν- εγκλωβιστούν» στο φίλτρο της πισίνας, μέχρι την επόμενη πλύση. Οι ρύποι ωστόσο «δεσμεύουν» τα χημικά της πισίνας. Άρα υπάρχει μεγαλύτερη κατανάλωση χημικών.

Ωστόσο, με ένα Dolphin – το skimmer της πισίνας μπορεί να λειτουργήσει με την βέλτιστη απόδοση που πρέπει να έχει. Οι περισσότεροι ρύποι, δεσμεύονται από το ρομπότ Dolphin στο δικό του εσωτερικό φίλτρο/basket – εξοικονομώντας χημικά αλλά και προστατεύοντας το περιβάλλον από περιττές χημικές ουσίες.

Ο κατασκευαστικός οίκος Maytronics κατασκευάζει ρομπότ για περισσότερα από 40 χρόνια.

 • Κατέχοντας την πρώτη θέση σε αξιοπιστία, αποτελεσματικότητα και τεχνική υποστήριξη.
 • Με την καθημερινή χρήση του Dolphin επιτυγχάνεται πολύ πιο καθαρό νερό, και επομένως μείωση των αντίστροφων πλύσεων στα φίλτρα πάνω από 40%-50%.
 • Επομένως, γίνεται εξοικονόμηση, νερού αλλά και χημικών.
 • Αυξάνεται ο χρόνος ζωής του μηχανοστασίου, δεδομένου του ότι το νερό είναι πιο καθαρό και δεν επιβαρύνει τον εν λόγω εξοπλισμό.

BALKAN GENERAL SERVICES OE

Διγενή Ακρίτα 53 & Βύρωνος, Ελευσίνα, 19200

Tel: +30 210 5561467, Fax: +30 210 5541 764, email: info@bgservices.gr

Style switcher RESET
Body styles
Color scheme
Balkan General Services